Πιστοποίηση CompTIA A+

Πιστοποίηση CompTIA A+


Συγκεντρώσαμε όλες τις πληροφορίες που θέλετε να ξέρετε για την πιστοποίηση Α+ της CompTIA και πώς μπορεί να σας βοηθήσει να βρείτε δουλειά ως Τεχνικός Υπολογιστών.

Τι είναι η CompΤΙΑ;


Η CompTIA (Computing Technology Industry Association) είναι μια μη κερδοσκοπική οργάνωση που ιδρύθηκε το 1982 και αποτελείται από μέλη από τη βιομηχανία της τεχνολογίας πληροφορικής.



Ορισμένα από τα μεγαλύτερα ονόματα της τεχνολογίας που είναι μέλη της CompTIA περιλαμβάνουν: Microsoft, IBM, Intel, Cisco, Dell, HP, Oracle, Apple, Google καθώς και πολλές άλλες μεσαίες και μικρές εταιρείες τεχνολογίας.

Η CompTIA προωθεί την ανάπτυξη της τεχνολογίας πληροφορικής και της ασφάλειας στην πληροφορική μέσω της εκπαίδευσης και της πιστοποίησης των επαγγελματιών του κλάδου.

Η CompTIA παρέχει πιστοποιήσεις για τεχνολογικά έμπειρους επαγγελματίες, στοχεύοντας στη βελτίωση των δεξιοτήτων τους και την αύξηση των ευκαιριών καριέρας τους. Οι πιστοποιήσεις της CompTIA καλύπτουν διάφορες τεχνολογίες και περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, τις πιστοποιήσεις:

  • A+ για τεχνικούς υπολογιστών,
  • Network+ για δίκτυα υπολογιστών και
  • Security+ για την ασφάλεια των πληροφοριών.


Τι είναι η πιστοποίηση CompTIA A+ ;



Η πιστοποίηση CompTIA A+ είναι μια από τις πιο δημοφιλείς πιστοποιήσεις στον κόσμο της τεχνολογίας και αναγνωρίζεται παγκοσμίως ως η βασική πιστοποίηση για τους επαγγελματίες στον χώρο της τεχνολογίας πληροφορικής και των υπολογιστών.


Γιατί να πάρω τη πιστοποίηση CompTIA Α+ ;


Μερικοί λόγοι για τους οποίους θα έπρεπε να λάβετε υπόψη σας την πιστοποίηση CompTIA A+ είναι οι εξής:

1. Ενισχύει το βιογραφικό σας: Η πιστοποίηση CompTIA A+ μπορεί να βελτιώσει τις ευκαιρίες σας για εργασία και να βελτιώσει το βιογραφικό σας, καθώς παρέχει απόδειξη των γνώσεων και των δεξιοτήτων σας στον χώρο της τεχνολογίας πληροφορικής και των υπολογιστών.

2. Ενημερωμένη γνώση: Η πιστοποίηση CompTIA A+ περιλαμβάνει πληροφορίες για τις τελευταίες τάσεις και τεχνολογίες στον χώρο της τεχνολογίας, δίνοντας στους κατόχους της τη δυνατότητα να είναι πάντα ενημερωμένοι και να εξασφαλίσουν ότι διαθέτουν τις απαραίτητες γνώσεις για να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις που θα συναντήσουν πάνω στην εργασία τους.

3. Ανταγωνιστικό πλεονέκτημα: Η αγορά εργασίας στον τομέα της τεχνολογίας είναι αρκετά ανταγωνιστική και η πιστοποίηση CompTIA A+ μπορεί να δώσει στους κατόχους της το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα που χρειάζεστε κατά την αναζήτηση εργασίας ή για περαιτέρω εξέλιξη στην καριέρα σας.

Τι δουλειά μπορώ να βρω με τη πιστοποίηση CompTIA A+;

Με την πιστοποίηση CompTIA A+ μπορείτε να εργαστείτε σε μια ποικιλία θέσεων στον κλάδο της τεχνολογίας, ως τεχνικός υπολογιστών. Ορισμένες από τις θέσεις που μπορείτε να διεκδικήσετε με την πιστοποίηση CompTIA A+ θα τις βρείτε σε αγγελίες και ιστότοπους εύρεσης εργασίας με το τίτλο:

  • IT Support Specialist
  • Helpdesk Technician
  • Desktop Support Specialist
  • Tier I Support Specialist
  • Field Technician
  • Associate Network Engineer
  • Systems Support Technician
  • Junior Systems Administrator



Χρειάζομαι πιστοποίηση για να δουλέψω ως Τεχνικός Υπολογιστών;

Συνήθως δεν χρειάζεται πιστοποίηση για να εργαστεί κανείς ως τεχνικός υπολογιστών και καταλαβαίνουμε ότι ζώντας σε μία περίοδο που απαξιώνονται πτυχία και γνώσεις σε πολύ υψηλότερο επίπεδο (μεταπτυχιακά-διδακτορικά) είναι λογικό να υπάρχει σκεπτικισμός ως προς την απόκτηση οποιουδήποτε πτυχίου ή πιστοποιητικού. Ας δούμε λοιπόν το θέμα από την πλευρά του εργοδότη:

  • Αν ο εργοδότης έχει να επιλέξει ανάμεσα σε 10 υποψηφίους που τα βιογραφικά τους εν γένει είναι παρόμοια, οποιοδήποτε πτυχίο ανώτερο του μέσου όρου θα ξεχωρίσει, είτε αυτό είναι Proficiency στα Αγγλικά, είτε μεταπτυχιακό, είτε Πιστοποίηση σε κάποιο συγκεκριμένο κλάδο.
  • Το υψηλότερο επίπεδο σπουδών δηλώνει για τον κάτοχό του ότι έχει φιλοδοξίες και επιθυμία να κουραστεί και να προσπαθήσει περισσότερο από το μέσο όρο.
  • Από έρευνες του πανεπιστημίου SDA Bocconi School of Management της Ιταλίας τα άτομα που έχουν πιστοποίηση στον κλάδο εργασίας τους είναι αποδοτικότερα κατά 7-12% στην εργασία τους. Άρα ο υπάλληλος βγάζει στον ίδιο χρόνο παραπάνω δουλειά. Οι εταιρείες με τμήματα προσωπικού γνωρίζουν αυτές τις διαφορές και για αυτό ζητάνε στις αγγελίες τους πιστοποιημένη γνώση σε κάθε πεδίο ειδικότητας.
Η πιστοποίηση CompTIA A+ είναι μια από τις πιο γνωστές και αναγνωρισμένες πιστοποιήσεις στον τομέα της τεχνολογίας. Η απόκτηση αυτής της πιστοποίησης μπορεί να σας βοηθήσει να αποδείξετε τις γνώσεις και τις δεξιότητές σας στους εργοδότες σας και να ανοίξετε την πόρτα για επιπλέον ευκαιρίες καριέρας.

Πόσο κοστίζει η πιστοποίηση CompTIA A+ ;

Όλες οι λεπτομέρειες καθώς και η τιμή για τις εξετάσεις αναγράφονται στον παρακάτω πίνακα:

Λεπτομέρειες Εξετάσεων
Κωδικοί Εξετάσεων 

Η πιστοποίηση αποτελείται από δύο εξετάσεις:

CompTIA A+ 220-1101 (Core 1) και 220-1102 (Core 2)

Οι υποψήφιοι πρέπει να περάσουν και την 1101 όσο και την 1102 για να αποκτήσουν τη πιστοποίηση CompTIA A+

Περιγραφή εξετάσεων 

Η εξέταση CompTIA A+ 220-1101 εξετάζει γνώσεις στα πεδία:
κινητές συσκευές, τεχνολογία δικτύωσης, υλικό/hardware, εικονικοποίηση/virtualization και cloud computing.

Η εξέταση CompTIA A+ 220-1102 εξετάζει γνώσεις στα πεδία:
λειτουργικά συστήματα, ασφάλεια, λογισμικό και λειτουργικές διαδικασίες.

Αριθμός Ερωτήσεων Μέγιστος αριθμός ερωτήσεων 90 ανά εξέταση
Τύπος ερωτήσεων 
  • πολλαπλής επιλογής (μονής και πολλαπλής απάντηση)
  • drag and drops
  • simulation.
Διάρκεια εξέτασης 90 λεπτά ανά εξέταση
Βαθμολογία επιτυχίας 

220-1101: 675 (με άριστα το 900)

220-1102: 700 (με άριστα το 900)

Προτεινόμενη εμπειρία   9 έως 12 μήνες πρακτικής εμπειρίας μέσω εκπαίδευσης
ή αντίστοιχης πρακτικής εργασίας στο χώρο του IT
ΓλώσσεςΑγγλικά, Γερμανικά, Ιαπωνικά, Πορτογαλικά, Ταϊλανδικά και Ισπανικά
Τρόπος Εξέτασης  
  • Πιστοποιημένα Εξεταστικά Κέντρα
  • Online
Τιμή221 ευρώ/εξέταση + ΦΠΑ

Γιατί είναι τόσο ακριβή η πιστοποίηση Comptia A+;


Η πιστοποίηση CompTIA A+ μπορεί να φαίνεται ακριβή σε σχέση με άλλες πιστοποιήσεις, αλλά αξίζει να σημειωθεί ότι η πιστοποίηση αυτή αναγνωρίζεται σε πολλές εταιρείες και βιομηχανίες σε όλο τον κόσμο.

Είναι μία πιστοποίηση που δίνει τη δυνατότητα να αλλάξετε καριέρα ακόμα και αν το βασικό σας πτυχίο δεν είναι στο τομέα της πληροφορικής.

Επίσης σύμφωνα με έρευνες της εταιρείας itcareerfinder.com ο ετήσιος μισθός ενός κατόχου της πιστοποίησης CompTIA A+ (στις ΗΠΑ) κυμαίνεται από 55.000$ έως 60.000$.
Πηγή: https://www.itcareerfinder.com/it-certifications/comptia-certifications/a-plus-certification.html


Δείτε ένα βίντεο που μιλάει για τις πιστοποιήσεις τεχνολογίας, από το πολύ δημοφιλές (και αστείο) κανάλι τεχνολογίας NetworkChuck:




Πως μπορώ να κάνω μαθήματα για την πιστοποίηση CompTIA A+;


Τα κέντρα πληροφορικής Labtech παρέχουν μαθήματα για τεχνικούς υπολογιστών και προετοιμασία για την πιστοποίηση τεχνικού υπολογιστών CompTIA A+. 

Μπορείτε να επιλέξετε τον τρόπο εκπαίδευσης που σας ταιριάζει ανάλογα την εμπειρία που έχετε ήδη. Το πλήρες σεμινάριο (Full Course) περιλαμβάνει μαθήματα, ψηφιακά βιβλία, τεστ και υποστήριξη από τους εκπαιδευτές μας για να κάνετε μία ολοκληρωμένη εκπαίδευση ως Τεχνικοί Υπολογιστών και να προετοιμαστείτε παράλληλα για την πιστοποίηση CompTIA Α+. Αν έχετε ήδη εμπειρία ως Τεχνικοί Υπολογιστών και θέλετε μία πιστοποίηση για να ενισχύσετε το βιογραφικό σας μπορείτε να επιλέξετε το πακέτο προετοιμασίας εξετάσεων (Exam Prep) με ερωτήσεις και τις λύσεις τους από θέματα προηγούμενων εξετάσεων. Τέλος μπορείτε να συμμετάσχετε απευθείας σε εξετάσεις πιστοποίησης σε μία από τις εξεταστικές της Labtech ή σε online επιτηρούμενη εξέταση από τον υπολογιστή του σπιτιού ή του γραφείου σας. Δείτε περισσότερα στην επίσημη σελίδα του σεμιναρίου: https://www.labtech.gr/texnikos-ypologiston-diktyon.html

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Προκήρυξη Λιμενικού για προσλήψεις Αξιωματικών

Γιατί να γίνω Microsoft Office Master;

Δημοτική Αστυνομία και Δικαστική Αστυνομία - Προσλήψεις μέσω ΑΣΕΠ